na vrh

Nakit od bakra

NARUČITE BAKARNE NARUKVICE ONLINE - PLAĆANJE POUZEĆEM

IZRADA BAKARNIH NARUKVICA PO MERI (obimu ruke)

Važnost bakra u organizmu

Nakit od bakra, bakarne narukvice za svaki danBakar je mineral koji se nalazi u tragovima u svim tkivima u organizmu. Bez obzira na činjenicu da je samo veoma mala količina bakra dovoljna za funkcionisanje organizma, bakar kao element predstavlja jedan od osnovnih nutrijenata koji igra ulogu u stvaranju hemoglobina. Hemoglobin je osnovna komponenta crvenih krvnih zrnaca.

Takođe, bakar ima ulogu i u stvaranju mijelina (supstance koja okružuje nervna vlakna), kolagena (osnovna komponenta kostiju i vezivnog tkiva) i melanina (tamni pigment od kog zavisi boja kose i kože). Bakar još u saradnji sa vitaminom C stvara komponentu vezivnog tkiva poznatu kao elastin.

Bakarni nakit, minđuše od bakra, zdravlje i elegancijaBakar može imati i ulogu antioksidansa. Kao antioksidans, bakar prikuplja štetne čestice u organizmu koje zovemo slobodni radikali. Slobodni radikali se stvaraju u organizmu i mogu negativno uticati na tkiva, izazivati oštećenja zidova ćelija, vršiti uticaj na genetski materijal, kao i uticati na ubrzanje procesa starenja i pojave raznih zdravstvenih poremećaja.
Antioksidansi, kao što je bakar, mogu neutralisatei slobodne radikale, smanjiti ili čak potpuno sprečiti neke od poremečaja ili oštećenja.

Nakit od BAKRA - Bakarne narukvice, minđuše, prstenovi

Mnogi ljudi nose nakit od bakra, uglavnom u vidu bakarnih narukvica, minđuša ili prstenova zbog artritisa, a i zbog mnogih drugih pozitivnih efekata koje unos bakra može imati.
Neki specijalisti tvrde da se nošenjem bakarne narukvice u periodu od 30 dana može uneti preko kože čak 13mg bakra. Ako uzmemo da je PDU bakra od 1 do 3mg, dolazimo do zaključka da je nošenje nakita od bakra jedan od veoma efikasnih načina dopune bakra kao elementa u organizmu.

Pogledajte naš BAKARNI NAKIT - Prstenje, Narukvice, Ogrlice

Izvori bakraNarukvice i prstenje od bakra, bakarni nakit

Bakar kao osnovni element se ne može stvoriti u organizmu. Bakar se mora uneti u organizam ili putem hrane ili apsorpcijom preko kože. Količina bakra koja se može apsorbovati zavisi i od stanja u kome se nalazi.

Kada se radi o apsorpciji bakra preko kože iz neke forme nakita i slično, može se govoriti isključivo o netretiranom bakru, tj. nelakiranom ili hemijski ne obrađivanom.

Nakit od bakra u našoj izradi je isključivo od netretirane bakarne žice, a pri izradi bakarnog nakita vodimo računa o tome da što veća površina komada nakita od bakra bude u dodiru sa kožom čime se i povećava mogućnost apsorpcije čestica bakra.